Význam slov

Madonna

Madonna je zpěvačka, která je považována za nekorunovanou královnu populární hudby.

Madonna
Americká zpěvačka Madonna

Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie (narozena 16. srpna 1958, Bay City, Michigan, USA), známá pod svým uměleckým jménem Madonna, je populární americká zpěvačka, skladatelka, tanečnice, herečka, režisérka, producentka a módní ikona, svého času sexuální symbol.

Madonna je nejlépe prodávanou zpěvačkou všech dob. Do prosince 2005 vydala dvanáct platinových alb certifikovaných společností RIAA, podle které se ve Spojených státech prodalo 65 milionů kopií jejích alb. Podle Warner Bros prodala celosvětově přes 200 milionů alb a 115 milionů singlů.

Madonna - diskografie

Madonna vydala následující alba:
1983 Madonna
1984 Like a Virgin
1986 True Blue
1987 Who's That Girl
1987 You Can Dance
1989 Like a Prayer
1990 I'm Breathless
1990 Immaculate Collection
1992 Erotica
1994 Bedtime Stories
1995 Something to Remember
1996 Evita
1998 Ray of Light
2000 Music
2001 GHV2
2003 American Life
2005 Confessions on a Dance Floor
2006 I'm Going to Tell You a Secret
2007 Confessions Tour
2008 Hard Candy

Kompletní diskografie: Madonna diskografie

Oficiální stránka: www.madonna.com
Pravidelně aktualizovaná stránka v češtině na téma Madonna: www.madonnation.cz

Význam dalších slov: Masáž, Záclony, Faerské ostrovy, Jojo efekt, Elvis Presley, Lahev, Termostat, Dalekohled, A-ha, Matrix, Káva

Význam slov

Informace na yin.cz. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.